BitcoinACKs giver dig mulighed for at spore Bitcoin-udvikling og betale kodere for deres arbejde

“Hvis Bitcoin er decentraliseret, hvem finansierer dets udvikling?” Dette langvarige spørgsmål, historisk besvaret af det stille arbejde fra frivillige Bitcoin-udviklere, har nu et nyt svar: et websted, der giver Bitcoin-brugere lov til at betale for protokolopgraderinger.

Hugenem af Pierre Rochard, BitcoinACKs-aggregater, trækker anmodninger om forbedringer af protokollen fra Bitcoin Core GitHub (i kodersamfund betyder “ACK”, at et forslag eller en ændring går mønster).

Hjemmesiden har eksisteret i et par år, men Rochard udrulede bare en ny funktion: en løfteoption, der giver brugerne mulighed for at finansiere en bestemt protokolforbedring og betale udviklere, når denne forbedring er flettet i Bitcoin Core.

Ved tilmelding modtager du e-mails om CoinDesk-produkter, og du accepterer vores vilkår og betingelser og fortrolighedspolitik.
BitcoinACKs: et produkt af skaleringskrigene
BitcoinACKs blev født fra 2017-skaleringskrigene, fortalte Rochard CoinDesk. Bedlam af online-debatter over blokstørrelse stiger, og Segwit fik Rochard til at indse, at et velorganiseret, gennemsigtigt lager af Bitcoins udvikling var nødvendigt for både Bitcoins bygherrer og dets forbrugere.

”Efter skaleringsdramaet i 2017 besluttede jeg at få mere information om Bitcoin open source-udviklingsprocessen og se om jeg kunne finde måder at være nyttigt på. En udfordring, jeg havde, var at finde pull-anmodninger med specifikke kriterier, som jeg var interesseret i at se på: pull-anmodninger, der var gamle, men som havde gode anmeldelser, pull-anmodninger, der var blevet afvist af korrekturlæsere osv., ”Fortalte han CoinDesk.

Læs mere: SegWit går live: Hvorfor Bitcoins store opgradering er en Blockchain Game-Changer

”Der er 13.600 lukkede trækanmodninger og 388 åbne. For de fleste bidragydere er dette en uhåndterlig mængde data at fordøje! En anden udfordring var, at alle data relateret til pull-anmodningsdiskussioner blev lukket på GitHub, og jeg ville have en lokal kopi til at spørge hurtigt og med SQL. Det var da jeg besluttede at bygge BitcoinACKs. ”

En måde at spore pull-anmodninger på, betale for Bitcoin-udvikling

Webstedet samler pull-anmodningskommentarer fra udviklere på GitHub for at hjælpe udviklere med at holde sig på toppen af ​​en pull-anmodnings status. På webstedet ledsages hver anmodning af dens kode tilføjet og slettet antal, pull-anmodningens forfatter, datoen for anmodningen blev oprettet, som har gennemgået den, da den sidste forpligtelse blev foretaget i arkivet, og om anmodningen er blevet flettet i et Bitcoin Core-bibliotek til implementering i en protokolopdatering.

Med denne seneste opdatering har Rochard inkluderet en “løfte” -funktion, hvorved enhver kan love at betale bidragsydere for deres arbejde med specifikke pullanmodninger. Disse løfter kan udbetales via Lightning eller on-chain betalinger behandlet via BTCPay Server.

Finansieringsudviklingen vil være i stand til at vælge, hvilken udvikler de vil betale for en given anmodning om træk, og Rochard fortalte CoinDesk, at der ikke er nogen sanktioner eller håndhævelser for at holde en bruger til deres løfte; det er op til brugeren at beslutte, hvornår / hvis de vil udbetale et løfte baseret på, om de er tilfredse med arbejdet eller ej.

Hvis for mange brugere skifter med betalinger, sagde Rochard dog, at han vil tage skridt til at afbøde en sådan dårlig opførsel. Dette kan omfatte brug af diskrete logkontrakter til at skabe smart-kontrakt sikret afvikling. I dette tilfælde, hvis en bruger pantsætter midler til en udvikler til en pull-anmodning, når anmodningen flettes med succes, afsløres dette resultat til den smarte kontrakt for at frigive betaling.

Hud i spillet
BitcoinACKs crowdfunding-mekanisme er en første i Bitcoins open source-landskab. Før kunne du sponsorere individuelle udviklere, men du kunne ikke direkte finansiere individuelle opgraderinger.

Rochards værktøj gør dette muligt med sit bud på at drive Bitcoins udvikling med fri markedsprincipper ved at tilpasse brugernes ønsker til udviklerincitamenter.

”For mig er BitcoinACKs, hvordan alt arbejde skal udføres: begrænsningsordrer (løfter) indgives af kapitalejere, arbejdere skaber værdi, og kapitalsejerne sender kontanter direkte til arbejderne. Hvis en kapitalejer begynder at spoofe (uretfærdigt afvise løfter), bliver de sparket af platformen. Hvis arbejdstagere ikke skaber værdi, får de ikke løn. ”

Læs mere: Sommeren 2020 er finansieringssæson for open source Bitcoin-udvikling

Denne quid pro quo giver sine brugere en mulighed for at udtrykke deres ønsker for Bitcoin-protokollens udvikling, mens de giver udviklerne en anden indtægtskilde.

BitcoinACKs åbner derefter en ny, udviklende grænse for både gennemsnitlige brugere og udviklere. Normalt har open source-finansiering været riget for kryptokurrencyudvekslinger eller andre Bitcoin-relaterede virksomheder. Disse skuespillere vil